Charlie’s Burgers

Med hamburgare lagade från grunden, välgjorda cocktails, goda öl och viner vill Charlie’s Burgers locka Malmöborna till Mitt Möllan.

Berätta om Charlie’s Burgers.

– Vi har en passion för god mat, framförallt goda burgare. Samtidigt vill vi ha en trevlig och personlig restaurangupplevelse med bordsservice och ett brett dryckesutbud, säger Michael.

– Precis, vi är en helt vanlig restaurang med gott, vin, goda drinkar och bra ölutbud. Till det serverar vi stans bästa hamburgare, säger Fredrik.

– Vi öppnade vår första restaurang i Slottsstaden för ett år sedan. Och nu är vi här. Det känns grymt, säger Michael.

Vad är er grundtanke?

– Bra råvaror och att hålla det enkelt, säger Michael.

– Ja, vi maler vårt kött varje dag. Brödet får vi nybakt från en glad fransk bagare varje dag och grönsaker kommer varje dag. Vi går tillbaka till grunderna i råvaruhantering, säger Fredrik.

– Utöver det vill vi skapa en härlig och välkomnande atmosfär som gör att man gärna kommer hit utan att äta eller stannar efter maten och njuter av en välgjord cocktail, en god öl eller ett gott vin, säger Michael, som har en bakgrund som bartender både i Sverige och utomlands.

Vad är en bra burgare?

– Basen är bröd och kött. Båda måste vara färska. Vi kör bara på högrev, det är enkelt och gott. Vi gillar okomplicerade hamburgare med enkla smaker, säger Fredrik.

Hur hittade ni Mitt Möllan?

– Vi funderade på vad nästa steg var efter vår restaurang i Slottstaden. Vi var inne på en food truck, men sen dök denna lokalen upp. När vi kom hit kändes det helt rätt – både lokalen och området, säger Michael.

– Jag har jobbat i området tidigare och som Malmökille har jag alltid haft en kärlek till Möllan. Jag är så jäkla imponerad av Mitt Möllans food court. De har ett bra lunchflöde, bra och spännande mat av hög kvalitet och blandade gäster. Nu hoppas vi bara att Claesgatan blir gågata, då blir det riktigt bra, säger Fredrik.

Hur trivs ni?

– Vi trivs jättebra, det är härligt folk här och alla är trevliga, säger Michael.