Kiddo

Kiddo är en second hand-butik med fina kläder och leksaker för barn i åldrarna 0-6 år. Här är det enkelt och roligt att både handla och sälja barnsaker hållbart.

 

– Jag vill att besökare ska se en butik för barn. Att innehållet är begagnat är sekundärt, säger grundaren Carolina Hollander.

Vad är Kiddo?
– Kiddo är en butik som gör det roligt och enkelt att hand
la begagnat och hållbart. Vi gör allt förarbete och ser till att allt är i bra skick, säger Carolina Hollander.

Hur kom du in på detta?

– Jag blev själv förälder och tänkte över många val. Att köpa begagnat kändes helt rätt. Det är fina grejer, barnen hinner inte slita ut dem. Ett lågt pris lockar så klart och det är bra både för miljön och för barnen. Eftersom kläderna är tvättade flera gånger innehåller de färre kemikalier.

Jag tyckte det var omständligt att hitta bra begagnat. Och att det fanns ett glapp mellan billigaste loppis och säljsidorna på nätet som är tidskrävande. Det glappet försöker jag fylla med Kiddo. Feedbacken jag fått har varit omvälvande.

Hur går det till om man vill sälja via er?

– När butiken är öppen kan man lämna in kläder, skor, leksaker och andra barnsaker som man själv haft nytta av. Har man en större leverans får man gärna höra av sig innan. Man får lämna kontaktuppgifter så får man ett kundkonto där all försäljning registreras. Från att kunden lämnar sina saker hos oss synar jag allt, ser att det är i fint skick, stryker upp det och sätter pris. Vi säljer på kommission och när varorna säljs får man del av förtjänsten. Är det något som inte håller för att säljas hos oss kan man antingen hämta det inom en vecka, eller låta oss skänka det vidare.

Vad är er grundtanke?

– Vi behöver alla handla och leva mer hållbart. Det hoppas jag kunna bidra till. Jag vill göra begagnat mer attraktivt och visa att second hand kan vara fräscht, enkelt och roligt.

Hur hittade ni Mitt Möllan?

– Jag utgick från Folkets park och ville vara någonstans där man möts och umgås. Här kommer vi in i ett sammanhang med café och food court, nära förskolor och barnavårdscentraler. Vi ville vara nära folks liv och det är vi nu.

Hur trivs ni?

– Jag känner att jag kommit in i en gemenskap med de andra på Mitt Möllan. Vi dricker vårt morgonkaffe ihop i cafét.

Vi vill alla göra Mitt Möllan till ett bra och roligt ställe. Det kändes lite läskigt att vara egenföretagare, men här är det som att jag har kollegor och folk att prata med.

Något jag också gillar med Mitt Möllan är att man kan skapa events. Vi ska arrangera en barnmarknad här, säger Carolina Hollander.