Note To Self studio

Note To Self Studio är ett textilkök som bjuder in kunderna att vara med och designa sina egna plagg. 

Vad är Note To Self Studio?
Det är ett textilkök. Jag är mönsterkonstruktör, modedesigner och produktutvecklare som kan sy. Konceptet är att utveckla alla delarna och låta kunder vara med och designa sina kläder och accessoarer. En kund kanske visar en klänning i en viss stil. Utifrån den skapar vi tillsammans en hel garderob. En annan kund kanske kommer med en ritad skiss och några värdeord som jag använder för att sy ett plagg, säger Tania Garcia Olmedo som driver studion.

Vad är din filosofi?
Det handlar om livsstil, behov, hållbarhet. Jag vill ändra sättet vi köper kläder. Det jag har sett och upplevt är att när man är med och skapar kläder får man en annan koppling till sina plagg. Då blir det favoritplagg som håller i längden. Om man får bestämma själv mår man bra med sina kläder. Då blir plagget ett personligt uttryck i stället för något att ”slita och slänga”.

Hur kom du in på detta?
Jag kommer från en familj med många textilhantverkare. I Argentina arbetade jag med kulturproduktion och när jag kom till Sverige började jag från noll. Allt jag jobbat med tidigare krävde språkkunskaper, men inte mitt hantverk. Så jag utbildade jag mig inom mönsterkonstruktion och produktutveckling.

Vad är bra hantverk för dig?
Det som håller. Det som är tidlöst, även om det är olika från person till person. Det som har ett bra ursprung, som naturliga material och certifierade tyger.

Hur hittade du Mitt Möllan?
Jag har varit i Sverige i sex år och upptäckte Mitt Möllan ganska tidigt. Då var det en ganska dyster plats, men trots det trivdes jag här direkt. Det är en del av Malmö där man verkligen kan andas något annat. För mig kändes det som hemlandet.

Hur trivs du nu?
Mycket bra. Det har bara blivit bättre och bättre. Nu finns här ett tydligt koncept. Mina grannar är kreativa egna företagare och vi har en känsla av samhörighet. Alla är öppna för samarbeten och vi driver varandra.