Pollyjo & Moz

Pollyjo & Moz är butik och ateljé i ett. Här hittar man hållbart tillverkade skandinaviska varor med vintagekänsla.

Det började med svensk småskalig design, men det har vuxit till skandinavisk design. Flera utställare från våra marknader är representerade hos PollyJo & Moz. Hela sortimentet är grundat i miljö- och hållbarhetstänk. Butikens eget märke PollyJo design producerar allt på en liten fabrik i Estland och allt material köps inom EU.

Vad är Pollyjo design?

– Pollyjo design är ett kläd- och smyckesmärke som jag drivit i sju år. Jag är mönsterkonstruktör och designer och skapar främst retroklänningar inspirerade av 40- och 50-talet. Pollyjo & Moz är butiken och ateljén där jag skapar och säljer mitt märke. Jag har också ett drygt tjugotal andra märken jag säljer här.

Vad är bra design för dig?

Mitt märke är grundat i miljö- och hållbarhetstänk. Det ska vara producerat i bra former. Jag producerar allt på en liten fabrik i Estland och allt material köps inom EU. Det gör det lättare att ha koll på att alla inblandade tjänar bra och har bra arbetsmiljö. Det gäller även alla andra produkter i butiken. Jag började med svensk småskalig design, men det har vuxit till skandinavisk design.

Hur hittade du Mitt Möllan?

Det började när jag sålde på Mitt Möllans julmarknad 2011. Efter det valde jag att flytta min ateljé hit. Ateljén blev showroom och nu står jag här med en butik.

Vad tycker du om Mitt Möllan?

Jag tycker det är bra och att huset har mycket potential. Det går åt rätt håll, även om det går sakta.