Stilsam

Stilsam klädbutik och skrädderi genomsyras av skräddaren Huda Tariks filosofi: ”Om jag gör något bra blir kunden nöjd och kommer tillbaka – med en vän!”.

All sömnad utförs på plats i butiken. Oavsett om du behöver byta en dragkedja i favoritjackan eller sy upp ett nytt plagg står Hudas batteri med special-symaskiner redo.

Vad är Stilsam?

Det är ett skrädderi och en klädbutik med ett litet utvalt sortiment av kläder, säger Sam Farhan, son till Huda Tarik och den som driver butiken.

Hur började ni med kläder?

Vi har alltid haft intresse för kläder och sömnad. Min mor har alltid sytt egna kläder. Hon sydde alla kläder till mig och mina syskons när vi var små och allting som kunde sys hemma som gardiner, kuddar och täcken. Vi har alltid tagit vara på textiler och kläder. Vi slänger inte, utan vi lagar eller skapar något nytt av tyget istället. Det är ur det som företaget vuxit fram, säger han.

Hur länge har ni varit igång?

Butiken har varit öppen i över tre år och vi har varit på Mitt Möllan hela tiden.

Vad är er grundtanke med butiken?

Vi försöker hela tiden ge det lilla extra till kunden. Att leverera rätt kvalitet till kunden så att kunden blir nöjd. Det gör vi också tack vare min mammas inställning att om man gör något ordentligt kommer kunder tillbaka och då kommer det att sprida sig. Samma sak med kläderna vi säljer här. Det är riktigt fin kvalitet och inget vi beställer genom en katalog. Vi åker till fabrikerna, ser och känner på det vi köper.

Hur trivs ni på Mitt Möllan?

Vi gillar närheten till allt, stadens hjärta finns här på Möllan. Vi tycker att det är ett hus som har utvecklats hela tiden och vi tror att det kommer att fortsätta utvecklas. Det tar tid och det har varit upp och ned, men vi märker att det på väg uppåt. Med mycket spännande nya butiker och restauranger som gör det roligare här.

Hur ser framtiden ut för skrädderiet?

Vi kommer att fortsätta jobba mot slutkund men det som har ökat mest för oss är skrädderitjänsterna mot företag och andra klädbutiker. Vid sidan av reparationer har vi märkt ett stort intresse för vårt nya koncept ”Uppläggning på köpet” där våra företagskunder utmärker sig gentemot sina kunder genom att bjuda på uppläggningen. Vi hämtar byxorna från företagskunden personligen, utför arbetet och lämnar tillbaka det dagen efter.