Gallerinatten Mitt Möllan 2019 // 28 sep // 18-24

Fullsmockat i huset, på gatan och i garaget. Gallerinatten på Mitt Möllan 2019 är något utöver det vanliga. En konstnärlig helkväll för alla. Vi hoppas att gamla vänner och nya bekantskaper vill komma och se innovativ konst, äta god mat, inmundiga dryck och njuta av det finaste med hösten, hösthygget.
Några av de utställningar som sker under kvällen är:

Några av de utställningar som sker hos oss under Malmö Gallerinatt är:

Ett galleri i natten 111 – Samlingsutställning
Vi är en samling lokala konstnärer, verksamma inom olika tekniker och områden, som gjort gemensam sak och ställer ut tillsammans. Så ta tillfället i akt att titta, lyssna och upplev konst. Prata med konstnärerna bakom verken och ta med en bit konst hem – i hjärtat eller under armen! Medverkande konstnärer:
Linn Schrab, Marta Leonhardt, Lena Åhlin, Teo Jenisch, Martina Leuku Rudander, Barbara Lipsky, Marcus Gyllander, Linda Siewert, Alexandra Baxe, Gunilla Lindberg
Gallerinatt – Fotograf Karin Oddner
Jag ställer ut bilder jag tagit på mina resor som frilansfotograf runt om i världen i kombination med mina ”konstbilder” från olika projekt och tankar genom åren. Välkommen in och ta del av av mixen av den verkligheten och fantasin.

I skogens hjärta – Tova Alves Ekström
Med stöd av Malmö stads stipendium Kulturkraft har jag haft möjligheten att skapa detta lummiga konstverk. Det består av olika växtmaterial såsom grenar, växter, mossa, snittblommor och små träd. Konstverket är inspirerat av naturens förmåga att anpassa sig och ta tillbaka allt som civilisationen lämnat efter sig i skogen.

Upplösning – Konstkällaren
Konstkällaren, som förra året flyttade från Kivik till Malmö, är ett nätverk av konstnärer och ett pop-up galleri som sedan 2006 skapar utställningar tillsammans efter olika teman.
Medverkande konstnärer: Björn Broman Larsson, Jimmy Hellvärn, Linda Hellvärn, Victor Holyba, Linnea Hållåker Trulsson, Josefin Lönnerheim, Amanda Monceau, Linda Pedersen, Amalia Santesson, Johan Theselius, Sofia Uddén och Sara Westman.

17 000 Skaparkollektivet Forma/ Skånes Dansteater
I debatten om migration tenderar levande människor att omvandlas till anonyma volymer. Ett tal som gjorde intryck på Forma var 17 000. Denna siffra figurerade i media som en beräkning på hur många människor som skulle komma att utvisas från Sverige till Afghanistan. Forma ville förstå antalet och visa att det inte är just en anonym volym. Verket består av 17 000 unika små konstverk monterade i träramar. Konstverket visualiserar mängden 17 000, och framförallt att det inte bara är ett nummer. För bakom varje siffra finns det en personlighet, en historia, ett konstverk. Formas arbetsmetodik är kollektivt skapande och styrkan i mångfalden. I verket 17 000 har detta dragits till sin spets och över 1 500 konstnärer har bidragit till produktionen av installationen.

PLUS: Möt dansen på Gallerinatten! Skånes Dansteaters dansare utforskar plats och publik.
– Utomhus på Claesgatan kl. 19, kl. 20 och kl. 21.30.
– I och runt Skaparkollektivet FORMAs verk 17 000 i Mitt Möllans garage kl. 19.30 och kl. 20.30.
– Inne på Mitt Möllan under kvällen gång kl. 19–22.

Flera aktörer hos Mitt Möllan arrangerar egna utställningar – Se Facebookeventet för mer info.

Visuals by Emilio Bernard