Köld

Här hittar du båda kända klassiker som gräddglass och gelato, och nya favoriter med bla cashew och kokos som bas. Glassen görs i köket bakom disken, och Peter och Alex hela tiden fram nya – och ofta överraskande – smaker.

Efter flera år som affärsutvecklare på stora företag runt i världen ville Peter Svanberg göra något annat. Han var trött på flygplatser och hotellrum. Han bodde i San Francisco och träffade där en annan svensk, Alexander Wesolowski, som också hade ett stort intresse för mat och dryck. Tillsammans bestämde de sig för att starta Köld och satsa på glass i Sverige på ett nytt sätt.

Vilka är ni?

Vi är ett ungt glassföretag med smaken i fokus. För att nå rätt smak använder vi olika råvaror som grund. Vi gör glass av grädde, cashewnötter och ibland av kokos eller något annat. Det som ger bäst smak helt enkelt.

Vad är er filosofi?

Vi ska stå för god smak. Folk ska säga ”oj så gott”. Vi ska också vara ett enkelt och ärligt företag med glimten i ögat. Vi är generösa. Tappar du glassen får du en ny, vill du smaka på alla smakerna får du det. Dessutom vill vi vara bra som arbetsgivare. Vi har olika ursprung och åldrar i vår personal. Allt i från en 17-åring till en pensionär jobbar här.

Hur hittade ni Mitt Möllan?

Vi hade en testbutik vid kanalen i centrum. Vi fick ett mycket fint mottagande och fick tipset att kolla in Mitt Möllan. När jag kom hit såg jag duktiga passionerade människor som älskar vad de gör. Det är den typen av människor och företag jag vill omge mig med. Här står ingen och undrar vad klockan är och när de kan gå hem. Alla här brinner för vad de gör.

Hur trivs du?

Det har varit bra hittills. Minsta grej så kommer Stena och hjälper till och lånar ut verktyg. Alla kollegor i restaurangerna runt mig har levt upp till mitt förstaintryck. Samtidigt vill jag ha mer liv och mer folk som rör sig här. Det kommer.