Lådan

Vad är Lådan?

Lådan är väl vad vi skulle kalla en kaffebar men som också samlat dem godaste brygderna från runtom i världen; kinesiskt te, gott kaffe, örtblandningar, mate, choklad och matcha. Det bästa sättet att beskriva vad jag gör här är väl att jag tillreder brygder. Allting är flytande hopkok – och så kaffebrödet förstås.

Vad är ditt koncept med Lådan?

Kaffet och téerna ligger i grunden, sen experimenterar vi med brygder och bakade godsaker i liten skala. Tänk en latte med äpplepajsmak och semlor hela året om. Allt veganskt. Det ska kännas välkomnande. Lådan är som en vetenskapslåda med massa rör och bägare som bubblar och ryker. Det som blir bra får gästerna ta del av.

Hur kom du in på detta?

Jag bodde flera år i en region Kina varifrån det kommer mycket te. Där lärde jag mig om processen från blad till att tillbereda klassiska kinesiska téer. Min relation till kaffe kommer från min tid som radiojournalist i Oslo. Det finns en väldigt levande kaffekultur där som jag först tog del av som konsument. Sedan började jag jobba extra som barista på flera olika kaféer, mest för att få variation från datorn på redaktionen.

Hur hittade du Mitt Möllan?

Jag bor i huset ovanför och tyckte att det var mörkt och tråkigt här på torget. Det slog mig att någon borde ta det och göra något roligt av det.

Hur trivs du?

Jag har alltid tyckt om Mitt Möllan. Det är en härlig mix av socialistisk 80-tals arkitektur och nutida entreprenörsanda. Andra gallerier bygger om. Här anpassar vi oss efter lokalerna.