Scandwich

De tre bröderna Lind är som de flesta andra – de gillar mackor. Med bra råvaror tar restaurangen Scandwich denna vardagsfavorit till helt nya höjder. Grunden är surdegsbröd som bakas på plats. Varje macka är ett litet konstverk där även namnet på mackan bidrar till upplevelsen.

”Vi har länge velat göra något ihop och nu blev det av,” säger Oskar Lind.

Berätta om er mat?

Mackor är svenskens favorit. Vi älskar bröd, men vi har fastnat i brie- och mozzarellaträsket. Vi ville göra en macka med helt nya ingredienser. Vi tar enkla råvaror och får upp spännande och intressanta smaker av dem. Allt vi lägger på brödet är confiterat, bakat, picklat eller på annat sätt bearbetat

Hur valde ni er mat?

Det är svårt att sätta fingret på när idén föddes. Vi utgick från vilka komptetenser vi hade och vad vi tycker är kul. Min sambo har alltid bakat mycket bröd, min ena bror är kock och min andra bror står för marknadsföringen. Själv gör jag lite av allt, säger Oskar Lind.

Vad är er filosofi?

Det är glädjen i att göra god mat som leder oss. Vi använder intressanta råvaror när de är i säsong och vi arbetar med varje råvara för att hitta nya smaker och konsistenser.

Vad är bra mat för dig?

Det kan vara en god ostmacka. Det handlar mer om hur man behandlat råvaran, än vilken råvara det är.

Varför är ni på Mitt Möllan?

Jag passerade igenom en dag och tyckte det var en spännande galleria med en skön känsla. Det kändes som om alla idéer får flyga här inne, det är hög tolerans vad man får göra och inte så Emporia-aktigt. Och vi ville vara med och bidra till Malmös mest unika food court.