Bläddringscentralen

BLÄDDRINGSCENTRALEN


När du bläddrar igenom LP- och CD-skivorna som säljs på Bläddringscentralen är halva jobbet redan gjort. Michael Sjöland har samlat skivor i över 40 år och säljer ett handplockat urval. 

Jag vill kunna stå bakom det mesta jag säljer. Det finns inget roligare än att se en skiva jag gillar hitta en ny ägare, säger han.

 

Vad är Bläddringscentralen?

Vi är en skivaffär som säljer begagnade LP-skivor även lite CD. Vi kommer även köpa in några nya LP-titlar direkt från skivbolag om det är något jag tycker extra mycket om och vill att fler ska få njuta av, säger han och fortsätter:

Jag vill kunna stå bakom musiken, i alla fall den nya vi tar in. Den begagnade kan man inte riktigt styra över på det sättet utan där får jag förlita mig på var jag lyckas hitta. Men i den mån det går vill jag tillåta mig att ha ett personligt utbud.

Hur kommer man på tanken att öppna skivaffär?

Jag har samlat skivor i drygt 40 år. Och har haft skivbutiker förut, men detta blir min mest seriösa satsning. Det är jag och min fru Maria Borgström som kommer att driva butiken ihop. 

Namnet Bläddringscentralen kommer från en idé att sortimentet i butiken ska vara bläddringsbart. Utöver skivor blir det även konsertaffischer och liknande merch man kan bläddra igenom. 


Var hittar du alla skivor?

Man får springa på loppisar och kolla i andra skivbutiker. Besöker jag andra städer och länder blir det alltid många besök i skivbutiker.

 

Vad driver dig?

Jag har köpt många tusen skivor i mina dar, men jag tycker fortfarande att det är roligare att sälja skivor än att köpa.

 

Vad är ett bra LP-fynd? 

Det finns skivor man brukar kalla loppisskivor. Du hittar dem i var och varannan back där skivor säljs. Exempelvis Carpenters finns överallt, vilket gör att man kanske avskriver dem som smöriga. Fyndet är när man faktiskt tar sig tid att lyssna på dem och inser att det finns ett jävligt vackert mörker bakom det glättiga.

 

Hur hittade du Mitt Möllan? 

Vi brukar vara här och käka och fika. Jag tycker att det händer väldigt mycket som känns konstnärligt. Och det gillar jag. Det är jättemycket folk här och äter, så jag ser verkligen en chans till många presumtiva kunder.