Cross The Line

Utvalda vintagekläder, en del original och en del som ägaren Rhegina Esnal-Ziese har designat om, upcycled. Rhegina hittar kläder på loppisar och marknader runt om i världen. Mycket kläder från New York där Rhegina jobbade i modeindustrin i 25 år innan hon flyttade till Malmö. Cross the Line har som filosofi att uppdatera befintliga kläder till unika plagg. Med inspiration från olika loppisar, vintage- och second hand-butiker i Buenos Aires, Sao Paulo, New York, London, Paris, Milano och Tokyo kan man nu handla schysst mode hos Cross The Line.

Välkomna till Mitt Möllans ”Street-Wise Glamour Style”!

Berätta gärna om din butik och konceptet som du har här på Mitt Möllan!

– Konceptet handlar om att uppdatera befintliga kläder och göra om till unika plagg. Idéen är att återanvända tyger, ändra och re-designa. Plaggen hittas på olika ställen runt om i världen med inspiration från loppisar, vintage och- seconhandbutiker i bland annat Buenos Aires, Sao Paulo, New York, London, Paris, Milano och Tokyo. Jag kallar ibland mitt koncept för ”Cross The Line – den lilla New York-bubblan”.

Hur kommer det sig att du valde att starta din egen butik? Hur började du? 

– Jag fick idén för ungefär 7 år sen. Under den tiden arbetade jag som modell i New York och hade gjort det i 20 år. Jag bestämde mig för att jag ville göra något mer med just design och mode, men något annat än det jag arbetade med. Att ge människor råd kring vad de passar i och vad de kan köpa är något jag alltid har gillat. 

Vad är det roligaste du varit med om under den här resan?

Att få jobba med design. När du går förbi här kan du se att det händer saker och att det rör sig i butiken. Man kan se hur jag skapar saker. Till exempel att jag står här bakom kulisserna i butiken för att måla och skapa. Jag älskar det och har lärt mig massor under åren.

Vilka fördelar finns med att vara på Mitt Möllan och Möllevången?

Det påminner om New York eftersom det finns folk från olika kulturer, och alla bor i detta området. Jag gillar mixen av kulturer här. Det påminner också om när jag bodde i stadsdelen Williamsburg i Brooklyn, för det är samma typ av atmosfär. Folk kommer hit för att måla, sjunga eller dansa, helt enkelt kreativa människor som skapar saker. Vill du köpa något annorlunda som är unikt och inte är en del av de stora och välkända varumärkena – kom hit till oss så hittar du det!

Vad drömmer du om eller hoppas vara inom de närmsta åren?

  Att försöka växa mer för varje dag som går, fortsätta att jobba med och skapa design. En annan dröm är att stanna kvar och fortsätta vara en del av den eklektiska modescenen i Malmö och på Mitt Möllan.

Om du fick ge tre bra tips till personer som funderar på att starta eget men som inte tagit steget än, vad skulle du säga?


1. Bara gör det!

2. Arbeta för det varje dag, sluta inte. Taket finns bara i ditt egna huvud.

3. Om du inte provar så kommer du aldrig veta om det funkar eller inte. För min del var detta en hobby från början. Pandemin gav mig faktiskt en möjlighet att få Cross The Line att växa, med all den kreativitet som fanns hos mig. Så ”poff” en dag, och så var jag bara här.

 

Instagram: crosstheline.se

Foton: Nathalie Bridfelt