Witchcrafts and tattoos

Witchcrafts and tattoos ger besökarna en inblick i det ockulta. Här finns smycken skapat av gamla mystiska föremål och demoniska tatueringar. Men främst en varm och välkomnande stämning.

Vad är Witchcrafts and tattoos?
Jag är tatuerare och min stil är ockultinspirerad art nouveau, lite neotraditional. Estetiskt tilltalande, detaljerad och gärna symmetrisk. En av mina starkaste sidor är balanserade bildkompositioner. Jag växlar mellan små detaljerade svarta tatueringar och stora snirkliga tatueringar i färg. Och så mycket kvinnor, gärna både vackra och demoniska, säger Jonna Tunander som driver Witchcrafts and tattoos.

Mina witchcrafts är pilliga och intrikata smycken med en häxig laddning. De skapas av trasiga smycken, nycklar, lite hår, pärlor och skrot. Allt som har en historia och mystik.

Hur kom du in på detta?
Ockultismen har hängt med mig sedan jag var ”mörk och svår, fjorton år”. Jag kallar mig häxa, även om det kan vara svårt att säga. Jag läser tarotkort och på till exempel Valborg och när det var blodmåne samlas jag med vänner och genomför ritualer. Det behöver inte vara så konstigt. Man träffas, säger lite väl valda ord, tänder rökelse och får en stund till eftertanke. Det blir en sorts meditation.

Jag kan få samma sorts meditation av att rita, tatuera eller pilla med små smycken. Man fokuserar och allting annat stängs ute.

Vad är din grundtanke med Witchcrafts and tattoos?
Det ska vara en inkluderande plats helt utan stöddighet eller machostämning. Alla kan komma in hit, med eller utan tatueringar och ända känna sig välkomna. Tatuerar du dig hos mig är det du som bestämmer och jag lyssnar på dig.

Hur hittade du Mitt Möllan?
Jag har varit med och sålt smycken på vårmarknaden. Jag har också varit inne på Beyond Retro och tatuerat under ett event. Då slogs jag av hur trevlig, varm och välkomnande stämning det är mellan alla som driver små företag här.

Hur trivs du nu när du är här?
Stämningen är mysig, jag har fått flera kompisar här. Vi brukar äta lunch inne hos varandra och småprata här utanför varandras butiker.

 

För bokning, kontakta tatuerarna direkt.

@jonna_witchcraftstattoos
@artbydanielkarlsson