Kiddo – Innovativ butik för hållbara barnkläder öppnar på Mitt Möllan

I slutet på november öppnar butiken Kiddo Malmö inne på det alternativa köpcentret Mitt Möllan. Carolina Hollander var frustrerad och saknade en butik med högkvalitativ second hand för barn, nu öppnar hon en själv. Butiken kommer att fokusera på barn i ålder 0-6 och kommer att sälja på kommission. 

– Kiddo är en butik med kläder för barn att vara barn i. Vi är många som är intresserade av fina och roliga kläder till våra barn samtidigt som vi vill handla hållbart. Vi tror att många har kläder som helt enkelt inte passar längre men som kan vara ett guldkorn för någon annan berättar Carolina.
.
Den lilla butiken ser till de enskilda plaggen, snarare än märken, med fokus på noga utvald kvalitet och inspirerande design. Det finns ganska få alternativ för de föräldrar som vill köpa och sälja högkvalitativa barnkläder idag, Kiddo gör det enkelt att handla med gott samvete.
– Vi är många som ser över vår konsumtion, inte minst den här tiden på året med både Black Friday och julen med så mycket fokus på att köpa grejer. Många med oss tänker på att köpa färre saker med högre kvalitet, ekologiskt och lokalproducerat samt hållbart producerat eller second hand fortsätter ägaren Carolina Hollander.
.
Butiken kommer att fokusera på kläder men även ta emot och sälja skor och leksaker och riktar sig till alla, både de som länge vant handlat på second hand-butiker och de som nyligen blivit nyfikna på andra sätt att konsumera än vad som erbjuds i klassiska köpcenter.
.
– Jag öppnar på Mitt Möllan för att det är en samlingsplats för många olika typer av människor, bland annat för många föräldrar och barn. Här finns så många butiker och verksamheter som jobbar innovativt och hållbart, det kändes helt rätt från början berättar Carolina.

Vad händer framöver? 

Fredag och lördag 23-24 november 
11-16
Inlämningen öppnar dvs. kunder kan komma förbi med sina högkvalitativa second-hand-plagg för värdering. Gärna kläder relaterat till säsongen.
 
Lördag och söndag 1-2 december (Mitt Möllans julmarknad)
11-17
Butiken öppnar för försäljning med bland annat ”Lucia-akuten” med lucia-linnen, tomtedräkter etc. till försäljning (kan lämnas in redan från 23 nov).
Lördag 8 december 
11-15
Kiddo är med och arrangerar Barnmarknad med loppis på Mitt Möllan – Välkommen på barnmarknad i hållbarhetens tecken på Mitt Möllan

Helgen v. 50
Torsdag 14 dec: 11-18
Fredag 15 dec – Lördag 16 dec: 11-16
Julstängt 
 
Efter trettonhelgen 2019: 
Torsdag: 11-18
Fredag: 11-16
Lördag: 11-16