The Masala Box

Zainab vill lära Malmö att indisk mat behöver inte vara så komplicerad. Därför erbjuder hon alltid en smakprov på dagens rätter om du har svårt att välja. Enkel mat med högkvalité är kärnan i The Masala Box. Fast egentligen är det möten med människor som driver kökschefen och hon är alltid nyfiken på hur du upplever smakerna. 

Förutom maten som du kan köpa färdig på plats erbjuder Zainab även matlagningskurser för den som vill lära sig göra maten på samma sätt hemma.

Hur började The Masala Box?

Det började 2014 när jag öppnade Malmös första och hittills enda indiska matvagn på Celsiusgatan. Indisk mat behöver inte vara så komplicerad. Man ska ju kunna ta med mat och äta från en box. Jag fick många kunder direkt och blev jätteglad. En sak är maten, men det jag verkligen älskar är att träffa människor. Jag ser kundernas reaktioner och lär mig hur mina stammisar gillar sin mat.

Vilken typ av indisk mat serverar du?

Jag är född och uppvuxen i Lahore i Pakistan. Det influerar maten, men jag tar smaker från hela Indien. Jag provar, testar och blandar. Ibland också lite brittisk indisk mat.

Du håller i matlagningskurser också. Hur började det?

Min man hjälper mig med företaget och jag lärde honom flera av mina hemliga recept. Då fick jag idén att lära andra också. Nu kan man boka en kurs med mig via Kulturcentralen.

Hur hamnade du på Mitt Möllan?

Det var genom matlagningskurserna 2015. Både det och catering tog för stor plats för vagnen, så jag letade efter en ny lokal. Från början av 2016 har vi restaurang både här på Mitt Möllan och i vagnen. Här serverar jag The Masala Box fast på tallrik. Och så har vi börjat med brunch på lördagarna.

Hur trivs du på Mitt Möllan?

Det är fin gemenskap här bland restaurangerna. Alla har sin karaktär och de är inspirerande.