Beyond Retro

En snygg garderob ska inte behöva belasta vare sig miljön eller arbetare i andra delar av världen. Därför plockar Beyond Retro russinen ur Nordamerikas vintagebulle. Malmöbutiken är en av fyra Beyond Retro-butiker i Sverige och fungerar som en lågpris-outlet för de andra butikerna.

Beyond Retro handplockar second hand- och vintage-kläder i USA och Kanada. Det finns så stora lager att det knappt går att föreställa sig. Där går utvalda personer och hittar det som är bra nog att komma hit. Och så har de ett eget märke som heter Beyond Retro LABEL, som utgörs av plagg sydda med material från gamla kläder.

Vad är er grundtanke?

”Att mode ska kunna vara hållbart och snyggt på samma gång. Klädindustrins negativa miljöpåverkan är enorm, och vi på Beyond Retro vill minska den så mycket vi bara kan. Vi tror att vi kan uppnå det genom att uppmuntra till återanvändning och återvinning.” berättar Louise Sundell på Beyond Retro.

Varför är ni på Mitt Möllan?

”Det är en perfekt plats för oss att komma nära våra kunder. Många i Malmö är intresserade av både mode och hållbarhet, och vi ser Mitt Möllan som en plats där vi kan nå dessa människor. Dessutom innebär det att vi får vara grannar med många andra aktörer med stort hållbarhetsintresse. Mitt Möllan är den perfekta platsen för oss i Malmö helt enkelt.”