Beyond Retro

En snygg garderob ska inte behöva belasta vare sig miljön eller arbetare i andra delar av världen. Därför plockar Beyond Retro russinen ur Nordamerikas vintagebulle. Malmöbutiken är den sjätte Beyond Retro-butiken i Sverige och en outlet för de andra butikerna. 

Beyond Retro handplockar second hand- och vintage-kläder i USA och Kanada. Det finns så stora lager att det knappt går att föreställa sig. Där går utvalda personer och hittar det som är bra nog att komma hit. Och så har de ett eget märke som heter Beyond Retro Label, där vi syr om gamla vintage-kläder. 

Vad är er grundtanke?

Allting ska alltid återanvändas. Vi vill se en förändring i hur vi handlar och hur de stora klädföretagen behandlar både människor och miljön. Vi kan inte fortsätta med massproduktionen som den är idag berättar Emelie Kristoffersson på Beyond Retro.

Varför är ni på Mitt Möllan?

Det är här vår kundkrets finns. Hela huset är i en stor förändring och jag tror det kommer att bli fantastiskt. Det är skitspännande att vara med och se hur det utvecklas. Bara under den tid vi har varit här har det skett enorm förbättring. Det är också grymt spännande människor som jobbar här, alla är drivna på olika sätt och många av dem har samma hållbarhetstänk som vi har. Det är ett fint ställe att jobba på.