Lilla Vietnam

Med rötter från Indokina, dvs. Vietnam, Kambodja och Laos, serverar Lilla Vietnam en utsökt mix av genuint lagade rätter från den del av världen som kännetecknas av fräsch och hälsosam mat. Såväl den klassiska vietnamesiska nudelsoppan ”Pho” som traditionella sommarrullar finns på menyn. Maten, lagad med kärlek från grunden är en fröjd för såväl öga som smaklökar.

Maten på Lilla Vietnam är lagad med en mors värme och kärlek till sin familj. Med fokus på bra råvaror och grundlig matlagning serveras här mat trogen den vietnamesiska kokkonsten. ”Jag har alltid lagat traditionell mat hemma, med ingredienser från hemlandet. Det vill jag dela med mig av,” säger Minh Nguyen Thi Tuyet, som driver Lilla Vietnam.

Berätta om er mat?

Vi använder inga buljonger eller andra genvägar. Allting du äter här är lagat från grunden. Resultatet bli nyttig vietnamesisk mat.

Varför valde du den mat du gör?

Många av våra släktingar i Vietnam jobbar i restaurangbranschen. De delar med sig av sina tekniker. Det var ett naturligt steg för mig.

Vad är er filosofi?

Jag vill dela med mig av den mat vi äter hemma i min familj. Min mamma är mycket duktig på vegetariska rätter och har inspirerat mig mycket. Många restauranger gör asiatisk snabbmat, men vi vill ge gästerna en inblick i hur vi faktiskt äter.

Vad är bra mat för dig?

Det är bra råvaror, lagom mycket fett. Mycket grönsaker och djupa smaker. Färska råvaror är nyckeln.

Varför är ni på Mitt Möllan?

Vi bor nära och jag vill ha nära till mitt hem. Det känns som hemma här. Jag ville starta litet först, så detta är perfekt för oss.