Iris Retro

Ett fantastiskt tillskott till den personliga gallerian Mitt Möllan. Iris Retro – en butik som brinner för cirkulär handel i form av retro och vintage med fokus på 60- och 70-talsdesign. I butiken hittar du allt från kläder och konst till möbler och prylar. 

Bakom butiken står Malin Norlander, art director och illustratör med stor passion för vintage och retro. Hon driver sedan tidigare Iris Retro på Stora Östergatan 18 i Ystad och öppnar nu sin andra butik på Mitt Möllan i Malmö. Till sin hjälp har hon dottern Vendela och sambon Rolf.

– Tanken på att öppna en filial föddes under sommaren. En hel del kunder kommer från Malmö och har efterfrågat en butik på närmare håll. Med rötterna i Malmö ligger staden oss varmt om hjärtat, inte minst Möllevången med sin puls och kulturella mångfald. 

När vi kontaktade Mitt Möllan föll alla pusselbitar på plats. Förutom läget och stämningen representerar denna unika galleria den form av hållbar handel som vi brinner för. 

Med sitt spännande utbud av nytänkande butiker och verksamheter kände vi att vi hade hamnat rätt. Ett extra plus för den urbana food courten med småskaliga restauranger och mysigt häng. Mitt Möllan känns helt enkelt som den perfekta mötesplatsen för människor i alla åldrar.
Alla foton: Martin Minkander
Instagram @irisretro