Sko & Nyckelservice

Med kunskaper som härstammar från 70-talet Beirut reparerar och förbättrar Martin Touma skor för trogna stamkunder från hela Malmö. Men han kan mer, här kan besökare också kopiera nycklar och låta kläderna sys om.

Berätta om butiken?

Vi har tre delar kan man säga. Vi lagar skor och vi gör skor mer ortopediska med mjuka specialsulor. Sedan kopierar vi nycklar. Vi kan till och med hjälpa kunderna med kodade bilnycklar. Något som växt mer och mer är att vi är skräddare också. Vi byter dragkedjor på jackor och lägger upp byxor. Vårt pris för att lägga upp byxor är 40 kr – det tror jag är billigast i hela Malmö! Billigast i hela Sverige!

Hur började du med detta?

Jag och mina fyra bröder jobbade allihop med skor i Beirut i Libanon. Vi tillverkade skor och skickade till London, Paris och andra delar av Europa. Då var det inte bara att klacka och reparera skor, utan vi gjorde allt från grunden. Riktigt fina skor!

Och i Sverige?

När vi kom till Sverige 1980 fortsatte vi arbeta med skor. Jag jobbade som skomakare i Svalöv i nästan tio år och i Örkelljunga i två år. På Amiralsgatan 42 drev jag skomakarbutik i nästan sju år och på Falsterbogatan i tre år. Sen flyttade jag till Mitt Möllan.

Vad tycker du om Mitt Möllan jämför med de andra platserna i Malmö?

Det är bättre här. Det är lättare att hitta och närmare det mesta. Men vi behöver mer folk som passerar igenom och alla lokaler måste fyllas. Då blir det riktigt bra!