Möllans Te

Många hittar till Möllans Te första gången för att hämta ut ett paket på paketservicen. Största behållningen med den lilla butiken är egentligen något helt annat. Qingmei som ofta är den du möter bakom kassan brinner nämligen för teer och det är hon som ansvarar för det handplockade sortimentet.

Berätta om er butik?

Vi har många olika teer och vi satsar på att ha te av högsta kvalitet. Vi undersöker och jämför te från hela Kina. Vi kommer ju därifrån. Vi har också presentartiklar från Kina. Jag handplockar dem själv för att se till att de är unika varor av högsta kvalitét. Det ska gärna vara lite annorlunda saker som inte går att hitta överallt, säger Qingmei Yin Nilsson.

Och så kan man ju skicka och hämta paket hos oss med både DHL och Schenker.

Hur valde du vad ni skulle sälja te?

Det är mitt intresse. Jag har alltid älskat te vill erbjuda Malmöborna det bästa teet. När man dricker det mår man bra och jag vill se människor må bra.

Vad driver dig?

Jag vill visa att man kan dricka te som en ceremoni som kan ge harmoni i vardagen. Inte bara för att man är törstig utan för att ta bort stress. Det är en teceremoni som vi kallar ”cha dao” ”茶道”. Det betyder ungefär ”teets väg”, säger hon och visar en traditionell kinesisk tebricka.

Om det finns intresse vill jag börja erbjuda teskola, vi får se.

Hur är det på Mitt Möllan?

Jag trivs här. Människor från hela världen kommer hit och det får mig att känna mig hemma och trygg.