Medusa Malmö: en värld av fantasi och lekfullhet

 Det här en del av en intervjuserie med Mitt Möllans hyresgäster och entreprenörer. 

Hej Fay! Du öppnade din tatueringsstudio i Mitt Möllan nu i Maj, hur kom det sig att du flyttade in här?

– Det föll ner i knät lite faktiskt. Letade efter ett ställe men hade inte som mål att öppna eget. Men när Jonna som hade studion innan skulle flytta kontaktade Kajsa på Mitt Möllan mig eftersom hon visste att jag letade studio. Det kändes nästan för bra för att vara sant.

Vad roligt! Vad tycker du om Mitt Möllan?

– Det är en jättemysig bubbla med massa andra kreatörer och brinnande själar. Och kul att det är och varit en grogrund för massa fantastiska ställen. Mitt Möllan är också bra eftersom de ordnar mycket events och på så sätt hjälper till med marknadsföringen, något som är svårt att hinna med själv.

Det [Mitt Möllan] är en jättemysig bubbla med massa andra kreatörer och brinnande själar. Och kul att det är och varit en grogrund för massa fantastiska ställen.

 

Så sant. Men nu är jag nyfiken på dig, hur kommer det sig att du började tatuera?

– Covid är orsaken. Innan pandemin jobbade jag på ett café med en rasistisk chef och ville inte vara kvar, så hade sökt in på universiteten men kom inte in. När de dörrarna stängdes hade jag inget att förlora.

Så covid gav dig tid att ägna dig åt tatueringsyrket?

– Ja, jag kunde ingenting innan och det började som en hobby. Jag ville själv ha en stil som var svår att hitta och tänkte hur svårt kan det vara att tatuera, det visade sig vara väldigt svårt, haha. Som tur är hade jag massa vänner som kunde ställa upp som canvas. Det enda jag gjorde under covid var att tatuera, så glad över alla vänner som lånade ut sin hud. Utan de hade jag inte varit här idag.

Snälla kompisar! Vilka tatuerar du nu?

  • – Det är nästan bara folk som hittat mig via Instagram, jag har inte gjort någon reklam. De flesta är fittbärare och queer, inget jag valt själv utan det har bara blivit så. Jag vill bygga min kundkrets i lugn och ro för att attrahera den publik jag har idag.

De flesta är fittbärare och queer, inget jag valt själv utan det har bara blivit så. Jag vill bygga min kundkrets i lugn och ro för att attrahera den publik jag har idag.

Min stil är naiv, lekfull och grafisk.

 

Ok, det låter sunt. Hur tatuerar du?

-Endast hand poke. Min stil är naiv, lekfull och grafisk.

Som din studio! Den är väldigt olik en vanlig tatueringsstudio.

-Ja, studio ser inte ut som den normativa studion men det var inget jag planerade utan det bara blev så. Jag blir glad när folk går förbi och blir förvånade över att det är en tatueringsstudio.

Den är fin. Har du några framtidsplaner?

– Ja, jag vill att Medusa ska få vara ett space till andra också. Vill bland annat inspirera andra coola och queera människor att börja tatuera och jobba på Medusa.

När har du öppet?

– Bara när jag är bokad, bokningar sker via Instagram: @medusa.malmo @saffron.sticks

Ok. Tack för att du tog dig tid för en intervju och varmt välkommen till Mitt Möllan!