LoCali

Restaurangen LoCali serverar färgglada, smakrika och fräscha rätter fulla av rå fisk, ris och krispiga grönsaker. Inspirationen är hämtad från street food-kulturen i Los Angeles.

Vad är LoCali?

En dröm jag har haft länge. Jag bodde i Santa Monica i Los Angeles i nästan sju år och blev förälskad i maten på gatan. Det är den som LoCali är uppbyggd på och just nu är fokusen på den hawaiianska rätten poké bowl. Det kommer även street food med rötter i andra länder som Korea och Mexiko, men med en touch av Kalifornien – alltså mer färg, fler grönsaker och massor av det goda, säger kocken och grundaren Samer Rabie.

Vad är en poké bowl?

I grunden är det en snabbmarinerad fisk, ris och soja. Det är en väldigt enkel rätt med ursprung på Hawaii. Sen när den kom till USAs västkust kom det in mer grönt som avokad. Nu tar jag den till Malmö och sätter min stämpel på det, med lokala råvaror som gulbeta och jordärtsskocka. 

Vad är er grundfilosofi?

Vi försöker använda lokala råvaror och producenter. Vår läsk till exempel heter Sodalicious och tillverkas i en liten ekologisk läskfabrik i Trelleborg.

Vad är nästa rätt?

Poké bowlsen kommer alltid vara på menyn, men vi vill ha ett par andra rätter också. Först ut är några mexikanska rätter.

Hur hittade du mitt Möllan?

Jag är uppväxt fem minuter bort och har alltid haft koll på Mitt Möllan. Jag brukar själv vara här och äta och all mat här är supergod. Jag såg att en lokal stod tom och satsade. 

Hur trivs du?

Det känns underbart. Det har varit över förväntan med allt. Både atmosfären mellan oss som jobbar här och kunderna. Ja allt, bra priser och bra mat helt enkelt. Detta är helt klart Malmös bästa food court.