Typotopia

I ett rum fullt med blytyper, färgburkar och stora maskiner blandar gänget bakom Typotopia gamla tekniker med modern design. Resultatet blir pappersprodukter med det där lilla extra. 

Vad är Typotopia?
Vi är ett tryckeri som drivs av Sandra, Andy och Maria. Vi använder gamla pressar från 50-talet. Många kallar dem för vingar, windmills eller bara Heidelberg. De stämplar ner färgen i pappret. 

Vi trycker vykort, ölunderlägg, brödpåsar, visitkort, hang-tags, inbjudningar, etiketter, osv. Fint papper och ett djupt intryck — något som många andra tryckerier inte klarar av. 


Hur kom ni in på detta?
Vi fick sparken från vårt gamla jobb på grund av Corona, så det kändes lite läskigt där ett tag. Men att köpa upp Typotopia var ett naturligt steg eftersom vi är gamla tryckare. 

Vad är er grundtanke?
Att ta fram gediget tryck för ett överkomligt pris utan att ta för lång tid. Vi har ett stort kontaktnät och är vana vid att tänka ekonomiskt samt att agera snabbt. Vi är också extremt trötta på slit och släng-mentaliteten och vill medverka till en bättre miljö. 

Hur hittade ni Mitt Möllan och hur trivs ni här?
Typotopia fanns redan på Mitt Möllan när vi köpte upp det, så det känns givet att stanna kvar. Vi älskar det alternativa och kreativa utrymmet som finns här. 

Instagram