La Kasbah

I Mitt Möllans mest färgglada butik säljer Fatima Amanir handgjorda inredningsvaror från länder som Marocko, Tunisien och Egypten. Hon ser butiken som en chans att hjälpa hantverkarna och deras familjer i Nordafrika.

Vad är La Kasbah?
Det är en inredningsbutik med nordafrikanska handgjorda varor. Främst hantverk inom keramik, trä och läder. Vi strävar efter något lite annorlunda och vill spegla den blandning av kulturer som Möllan har, säger Fatima Amanir som driver butiken.

Hur kom ni in på detta?
När vi själva ville köpa den här typen av inredning kände vi att utbudet var dåligt i Malmö. Vi saknade mycket av det man kan hitta i de olika nordafrikanska länderna. Och när vi hade gäster hemma var det många som berömde vår inredning och undrade var man kan hitta den. För mig räcker det att en kund kommer in i butiken och säger ”Vad fina saker”. Då är min dag gjord!

Har du någon filosofi?
Nästan allt vi säljer är handgjort av hantverkare i Nordafrika och vi ser butiken som en chans att hjälpa dem och deras familjer. Det känns bra att kunna göra något gott för människorna bakom varorna, säger Fatima Amanir.

Hur hittade du Mitt Möllan?
Jag har sett Mitt Möllans förvandling från Willys och Posten till idag. Vi fick idén och ville vara här. Nu har vi varit här sedan april 2015, men vi öppnade dörrarna först i september.

Hur tycker du det är här?
Vi tycker om att vara här. Det kommer nya kunder varje dag och många olika kulturer samlas här. Det är precis så som hela Möllan är och som vi vill ha det.

Instagram