Möllans Te

Många hittar till Möllans Te första gången för att hämta ut ett paket på paketservicen. Största behållningen med den lilla butiken är egentligen något helt annat. Qingmei som ofta är den du möter bakom kassan brinner nämligen för teer och det är hon som ansvarar för det handplockade sortimentet.

Berätta om er butik?

Vi har många olika teer från hela världen och eftersom vi säljer i lösvikt så kan man se, lukta och köpa vilken mängd man vill. Vi satsar på hög kvalitet och speciellt på vårt te från Kina som jag importerar direkt från det område jag kommer ifrån, säger Quingmey Yin. Vi säljer även tetillbehör och presentartiklar som är unika och av högsta kvalitet.

Nytt i vår butik, sedan en tid tillbaka, är en stor avdelning med leksaker, hobby och samlarfigurer. Här hittar man det mesta i presentväg för alla åldrar och intressen.

Man kan även skicka och ta emot paket hos oss.

Hur valde du vad ni skulle sälja just te och leksaker?

Jag älskar te och vill ge Malmöborna en möjlighet att upptäcka njutningen av te.
Det finns te för alla sinnesstämmningar. Man mår bra av att dricka te och må bra vill väl alla.

Leksaker valde vi att satsa på för att jag älskar barn och tycker om att se när barn är glada, upprymda och förväntansfulla. Har också märkt att det finns väldigt få leksaksaffärer i innerstan.

Vad driver dig?

Jag vill visa att man kan dricka te som en ceremoni som kan ge harmoni i vardagen. Inte bara för att man är törstig utan för att ta bort stress. Det är en teceremoni som vi kallar ”cha dao” ”茶道”. Det betyder ungefär ”teets väg”, säger hon och visar en traditionell kinesisk tebricka.

Om det finns intresse vill jag börja erbjuda teskola, vi får se.

Hur är det på Mitt Möllan?

Jag trivs här. Människor från hela världen kommer hit och det får mig att känna mig hemma och trygg.