South Soles Sneakers

South Soles kontakter i sneakersvärlden innebär tillgång till limiterade, outstanding modeller och skor som annars inte ens kommer ut på marknaden. I butiken säljs det främst nya skor men även second hand-sneakers samt second hand-kläder. Bao kom från Vietnam till Sverige när han var 10 år gammal. Dennis, vars familj driver restaurangen Lilla Vietnam inne på Mitt Möllans Foodcourt sen många år, tog honom under sina vingar och fungerade lite som en storebror och guide till Sverige som land. Den unge sneakersfantasten Bao startade sin onlinehandeln South Soles 2019. Det blev en succé som resulterat i en fysisk butik inne på Mitt Möllan.

Båda ägarna, Bao och Dennis, delar drömmen om att fortsätta driva och utveckla deras butikkoncept. Ett av målen är att ha Sveriges största sneakersbutik – med den största skoväggen!

Berätta gärna om er butik och konceptet som ni har här på Mitt Möllan!

– Det började med sneakersförsäljning online som gick väldigt bra. Därefter ville vi göra något större av det och bygga upp sneakerskulturen mer här. I Malmö har det inte riktigt funnits någon butik med samma koncept. Skorna vi säljer är en typ av investering eftersom det finns ett andrahandsvärde. Många yngre personer köper våra skor och lär sig att ta hand om dem. Varje sko har en historia vilket också kan få en att gilla skon och känna lite extra för den berättar Bao.

Hur kommer det sig att ni valde att starta egen butik? Hur började ni? 

– Tidigare har vi varit underleverantörer till andra butiker men då handlade det mest om massförsäljning och bulk. Vi ville utveckla vårt eget koncept och kunna ha direktkontakt med kunder för att kunna göra skillnad på ett annat sätt. Tanken var även att kunna utveckla vårt entreprenörskap och stötta andra som också vill lära sig mer om det fortsätter Bao.

Vad är det roligaste ni har varit med om under den här resan?

Hittills har det varit en kort resa, den har bara börjat, men det roligaste har varit att få öppna den här butiken tillsammans. Det har gett oss många lärdomar men också mycket stress och jobb under en kort men intensiv period. Det var bland annat stressen som gjorde vår relation starkare. Misstagen är egentligen den mest intressanta delen, för de lär man sig mest av. När det blir för bekvämt så blir vi lätt uttråkade, i det är vi lika berättar Dennis.

Vilka fördelar finns med att vara på Mitt Möllan och Möllevången Dennis?

Alla gör sin grej utan att vara rädda eller skämmas. Vi tänker också att även om man inte är i samma bransch så kan man alltid samarbeta på ett eller annat sätt.Själva området känns som en stad i ens hemland där alla känner alla. Det är många kulturer, olika saker att göra och olika typer av människor. Alla kan komma hit. Vi gillar det!

Vad drömmer ni om eller hoppas vara inom de närmsta åren?

Först och främst vill vi ha Sveriges största sneakersbutik med den största skoväggen fortsätter Bao. Vi har även idéer om smycken, podcast, öppna en Youtube-kanal och fixa mer samarbeten i Malmö stad. Vi är väldigt öppna för samarbeten. Så det vi gör nu är egentligen bara grunden till allt annat vi också vill göra.

Om ni fick ge tre bra tips till personer som funderar på att starta eget men som inte tagit steget än, vad skulle ni säga?
1. Ha inte för höga förväntningar eller förhoppningar, utan börja lågt och bygg sakta uppåt.

2. Var disciplinerad och håll det du lovar

3. Var inte rädd för att fråga någon som har lyckats, om tips. Då kan personen delge sina tankar och idéer. Våga också gå utanför din comfort zone, även om det kanske känns jobbigt i början.

Foton: Martin Monikander och Nathalie Bridfelt

 

 

Instagram