South Soles Sneakers

Med kontakter i sneakervärlden som gör att South Soles får deras tillgång till limiterade modeller och skor som annars inte ens kommer ut på marknaden. 
När Bao Phan kom från Vietnam till Sverige för 7 år sen var han 10 år gammal. Dennis Tran, vars familj drivit restaurangen Lilla Vietnam inne på Mitt Möllans foodcourt i många år, tog honom under sina vingar och fungerade lite som en storebror och en guide till Sverige som land. När unge sneakersfantasten Bao startade sin instagrambaserade onlinehandeln South Soles 2019 blev det en succé. Nu öppnar de sin första fysiska butik inne på Mitt Möllan och har grand opening weekend under julmarknaden. Bao är 17 år och Dennis 29 och delar drömmen om att driva butik och bygga sin framtid.
– ”Vi vill öppna butik här för att det här är hemma, det här huset är där vi kommer ifrån och där vi alltid drömt om att öppna en butik”, berättar Dennis Tran, butikens andra ägare.
I butiken kommer det säljas främst nya men även second hand sneakers samt second handkläder. Second hand mode, unisex med märken som Off-White och Moncler. De ser över hur de kommer att arbeta med kommission. Hur butiken och företaget utvecklas finns det många idéer om, varför inte custom made smycken eller eget mode, med dessa unga företagare kan det sluta med ett imperium.
Instagram: @southsoles

Alla foton: Martin Monikander