Ateljé Laga

Verónica Luna, designer från Mexiko som via studier och jobb i Italien, Köpenhamn och Stockholm nu har landat i Malmö och under december öppnar sin butik och studio Ateljé Laga inne på Mitt Möllan. Hos Ateljé Laga hittar du slow fashion – en inställning till mode där eftertanke och medvetenhet står i fokus, och där kvalitet går framför kvantitet. 
Verónica har en passion för det skräddade och hennes detaljorienterade design skapas av miljömässigt ansvarstagande textilier t.ex. av såkallad dead stock, dvs. överblivna tyger som inte längre kan användas för sitt ursprungliga syfte. Hon använder ibland vintage och second handtextilier eller re-makeplagg när hon hittar något som inspirerar henne. Hon arbetar alltid utifrån att minimera påverkan på miljön och maximera användandet av allt material hon använder.
– Om jag tänker på kläderna jag gillar att designa tänker jag på ord som: Lekfull, rolig, lager, funktionalitet och upplyftande säger Verónica.
Verónica skapar handgjorda och hållbara plagg som kombinerar stil, elegant som samtidigt är bekvämt. Hon tar även gärna inspiration från Mexiko och dess hantverk. Plaggen designas, skapas och säljs i butiken och kunderna kommer även ha möjlighet att anpassa plaggen något som de köper hos Ateljé Laga. Då studion även fungerar som en plats för experiment och kreativitet kan utbudet komma att ändras under åren.
Du kan även ta med dig ett eget plagg in till Ateljé Laga så kan Verónica re-designa det på en helt nytt sätt, fashion upcycled.