Oski & Anton öppnar skatebutik

Tillsammans med vännen Anton Fernberg öppnar Malmösonen, dubbla världsmästaren och Sveriges största skatestjärna Oski, Oskar Rozenberg Hallberg, butik på Mitt Möllan. Butiken som kommer att heta Rapsfield öppnar i början av november. 

Vännerna känner varandra från att ha skejtat i Malmö sedan tidiga tonår och öppnar nu sin drömbutik med skateutrustning, skor och kläder med fokus på vintagesortimentet på Claesgatan 8. 

– Med så många extremt bra skejtare det kommit från Norden de senaste åren vet vi att intresset är riktigt stort säger Anton. 

Oski och Anton har länge pratat om att bygga något tillsammans. Något som både handlar om skate och om vintagemode men även något av en samlingsplats och plattform för de många talanger som finns i Malmö. 

– Vi har haft mycket stöd av varandra genom åren och nu vill vi ge tillbaka till det stora skate community vi kom från och fortfarande är en del av. Det finns mycket vi lärt oss om industrin internationellt de senaste tio åren som vi kan dela med oss av till de som är yngre, säger Oski.

Anton och Oski har tidigare samarbetat med Mitt Möllan och känner sig hemma på Claesgatan, mellan Bryggeriets Gymnasium (där de båda gått) och resten av Malmös etablerade skejtställen. 

Butiken har officiell öppningshelg 5 – 7 november. Ett urval av märken som kommer att säljas är; Polar Skate Co., Spitfire, vintage Nike, Frog Skateboards, Lurpiv, SKF och Arcteryx. Framöver kommer det även att finnas ett urval av re-make vintage. 

Kort om butiken 

Rapsfield, Mitt Möllan, den personliga gallerian
Claesgatan 8, Möllevången Malmö 

Grand Opening Weekend 
Fre 5/11: Kl. 12-20
Lör och sön 6-7/11: Kl. 11-17
Det kommer löpande att fyllas på från lagret under öppningshelgen så att det finns nyheter hela helgen. 

Övriga öppettider kommuniceras framöver

Kort om Oski och Anton 

Oski, Oskar Rozenberg Hallberg: Född 1996, från Malmö, dubbel världsmästare som även medverkade under OS i Tokyo 2020. 
Anton Fernberg: Född 2000, från Malmö, entreprenör och skejtare med passion för kläder, design och vintagemode.

Social
Instagram @rapsfalt

Alla foton: Fredrik Fernberg