Fotokonst i världsklass – Galleri Format har flyttat in på Claesgatan

Galleri Format är ett ideellt drivet galleri där det visas utställningar med fotografi och rörlig bild av svenska och internationella konstnärer och fotografer. Utöver galleri har föreningen också ett analogt mörkrum och ett fotoboksbibliotek. 

Fotogalleriet Galleri Format har haft verksamhet i Malmö i 35 år i år. I slutet av 2017 flyttade Galleri Format från sin tidigare lokal i Mazettihuset. Nu har galleriet istället flyttat in på Claesgatan 8 och blivit våra grannar. Lokalen där Stadsmissionen tidigare var placerad har genomgått en helrenovering, den stora, ljusa lokalen kommer att husera en massa spännande aktiviteter. 

–Vi kommer att samarbeta med Mitt Möllan och starta upp nya arrangemang som till exempel en Konstfilmsklubb. Det ser jag mycket fram emot, säger Annie Lindberg, ordförande på Galleri Format. 

Först ut var utställningen Hurricane Season av Hannah Modigh. I Hurricane Season befinner sig Modigh i södra USA, i delstaten Louisana. Arbetet är sista delen i en triologi som alla är fotograferade i USA. 2016 tilldelades Modigh Lars Tunbjörkspriset för projektet.  

Intendent Anna-Karin Andersson berättar mer om projektet i Sydsvenskan;    

– Hannah har tidigare fotograferat mycket i machokulturer. Allt från kolgruvearbetare i Virginia till prostituerade män i San Francisco. De här bilderna från Louisiana är tagna på en plats där folk har blivit så vana vid orkaner att de liksom lever mellan katastroferna. När en orkan lagt sig så förbereder man sig inför nästa. Man får en stark känsla av obehag av bilderna.

Missa inte möjligheten att se fotokonst i världsklass, ett stenkast från Möllevångstorget! 

Följ Galleri Format på Facebook:
https://www.facebook.com/GalleriFormatMalmo/
Läs mer om Galleri Format på deras site: 
http://galleriformat.nu/
Läs mer om Hannah Modighs utställning Hurricane Season:
https://www.facebook.com/events/2014787698761641/