Från Jord till Bord odlingsfestival på Claesgatan

Välkommen till en festivaldag på Claesgatan och inne på Mitt Möllan där vi hyllar lokal och hållbar odling!
 
Under dagen bjuder vi in till sticklingsbyte, odlingstips, seminarier, pimpa din kruka, och ett försäljningstorg med växtloppis, grönsaksföräljning och mat av lokala odlare. En vårdag full av odlingsglädje, inspiration och jordiga fingrar helt enkelt!
 
Såklart är alla välkomna, hela dagen är gratis. Hoppas vi ses!
 

Några punkter på programmet:

 

Odlingsseminarier

Varför behöver vi fler lokala småodlare? Kan vi verkligen föda en växande befolkning med ekologisk mat?
 

Sticklingsbyte

Kom och byt in dina sticklingar mot något nytt och spännande. Alla krukväxter, ätbara växter och små påsar med frön är välkomna.
 

Odlingstips

Mycket eller lite solljus, grus eller matjord, sparsamt eller rikligt med vatten? På plats har vi våra odlingsexperter från Växtverket som ger dig tips och råd hur du får styr på den där bråkiga växten.
 

Pimpa en kruka

Ta ditt kruk-game till nästa nivå. Vi ger dig tips och idéer hur tråkiga krukor kan få ett nytt liv. Pimpa din kruka med oss, eller varför inte passa på att lära dig att göra odlingskrukor av tidningspapper?
 

Växtloppis och grönsaksförsäljning

Vilda västern med växter och grönsaker! Sälj dina egna växter på vår växtloppis eller köp med dig färska grönsaker från våra lokala odlingsvänner.
 
Att sälja är gratis, men föranmälan krävs. Detta gör du med med namn och telefonnummer och till vaxtloppis@svalorna.org senast 12 maj.