Program Gallerinatten på Mitt Möllan lör 26/9 kl. 12 – sent

Välkomna till Gallerinatten på Mitt Möllan 2020 på lördag 26 september! En del av Galleriveckan på Mitt Möllan / Malmö Gallerivecka

Se Facebookeventet för exakta tider samt saker som händer under resten av veckan i huset men ska ni komma hit en dag så är det under lördagen. Öppet från 12 till sent för att så många som möjligt ska kunna ta del av konst, musik och hygge på ett säkert sätt.

På lördag 26 september är gallerian öppen 12-sent och alla aktörer har öppet till kvällen. 

Skånes Dansteater 

Filmvisning: 12-20 (även torsdag och fredag) 
Dansföreställningar live bakom glas (endast lördagen):
17:15
18:00
18:45
19:30 

Elee Loop 

Elee Loop är malmöbaserad frilansmusiker ursprungligen från Finland. Under de senaste veckorna har hon spelat in hemligheter, och berättelser i sin song-o-matic som har stått på Claesgatan och på Mitt Möllan. Utifrån dessa anonyma berättelser har hin skapt musik, en kombination av akustiska och instrument spelar hon live kl. 20:00. Observera att det finns begränsat med platser så var i god tid. Live kl 20, endast lördag 

Konstkällaren 

Konstkällaren är ett nätverk av konstnärer och ett pop-up galleri som till Galleriveckan 2020 visar ”På andra sidan väggen”, en utställning skapad av 10 konstnärer. Öppet lördag 12-sent (även söndag 12-18) 

Medverkande konstnärer: Linnea Hållåker Trulsson, Lovisa Käll, Susanne Lund Pangrazio, Josefin Lönnerheim, Amanda Monceau, Linda Pedersen, Amalia Santesson, Johan Theselius, Sara Westman, Sofia Uddén

Culturestream

Inne hos Beyond Retro händer det grejer under lördagen. På plats Culturestream Malmö. Med sig har de några av sina favoritkonstnärer, bland andra Mr Business och Malin Granroth Det blir signeringar, spännande samarbeten och erbjudanden, lotteri, en hel massa annat skoj  Bland annat kan ni se till att få era nyinskaffade second hand-plagg från Beyond Retro försedda med Malmös snyggaste prints från vårt samarbete med Malmö Clothing Co.

Sanuk Design och OneZeroZero

Sanuk Design och OneZeroZero visar ting av silver, siden och läder samt bilder och annat på vägg och skärm från sanukdesign.com / onezerozero.se.

Öppet: 24 & 25 september: 12-18 • Lördag 26 september kl 12-sent, söndag 27 september 12-16 

Cirkulär konst med Röda Korset


Våra vänner på Röda Korset Malmö har hittat guldkornen i konstsamlingarna, ge ny kärlek till gammal konst då allt är till salu. Öppet: Lördag 26 september kl 12-sent, söndag 12-18.

Skaparkollektivet Marulk – Grand Opening 


Vi är Marulk! Ett brokigt, fulfint skaparkollektiv i uppstartsfas bestående av fem medlemmar som skapar inom minst lika många kreativa områden. Efter några månader i vårt trygga marulksbo är vi nu redo att välkomna omvärlden att träda in!Kom och ta del av våra skapelser och träffa ulkarna. Vi visar upp våra skilda skapande inriktningar, där ny kläddesign, klassiskt akrylmåleri och digitala illustrationer syns sida vid sida i vårt helt nya showroom.
Öppet: Lördag 26 september kl 12-21, söndag 12-18.

Typotopia 

Pappers och tryckmagikerna på Typotopia presenterar sina egna trycksaker samt har besök av konstnärerna Micke Lönnström och Sanna Alvén (i samarbete med cozmo Västergatan 11, Lund). 

Öppet: 24, 25 & 27 september: 12-18,  Lördag 26 september kl 12-sent 

MICKE LÖNNSTRÖM
Micke med rötterna på Falsterbonäset har 30 års erfarenhet av screentryck och visar här för första gången sina egna verk. Micke beskriver målningarna så här: ”Jag har jobbat med hundratals konstnärer från en mängd olika länder, så det är lite oväntat att det inte är screentryck jag väljer att visa upp. Målningarna är istället lager på lager av färg som appliceras för hand. Alla blir olika och det svåraste är att sluta.” 

SANNA ALVÉN 
Fast förankrad i Lund, visar Sanna här svartvita bilder från olika världsdelar – fångade under hennes många resor. Såhär säger Sanna själv om utställningen: ”Ögonblick förevigade med ett klick. Bråkdelar av sekunder som skapar historier. Inget tillrättalagt – mer en känsla, fångad, bevarad och upp till betraktaren att tolka och ta in.”  Utställningen presenteras i samarbete med cozmo Västergatan 11, Lund

KAFFEMACKEN TANKAR SPECIAL SHOW

För den goda smaken och den goda saken!
På besök på Mitt Möllan härliga Kaffemacken som snart flyttar in permanent i huset. Kaffe och konst kan göra skillnad. I rampljuset står handbryggt kaffe av finaste kvalitet och en teckning av Cesar Alejandro, som går i åttan på Comsa International School i Honduras. Konstnärligt skapande är centralt inom aktivism; ett enastående sätt att uttrycka tankar, belysa orättvisor och bidra till förändring.

Öppet: Lördag den 26e september kl. 12 – 14 berättar vi mer om Honduras, specialkaffe (från buske till kopp från Douglas och Gerardo Peñalva i Honduras) och visar hur du brygger riktigt gott kaffe med en V60. Välkommen på en kick kaffe och konst!

Vi kommer även att ha choklad från Zebeda, kOOlkassar och kompisar från BunnyMission med oss.

Kaffemacken TANKAR öppnar snart i Mitt Möllan. Vi kommer samla människor runt kaffe och konstivism i kvarteret och beyond! För lokal resiliens och global gräsrotsgemenskap.

Tidigare under veckan:

Imulto scenkonst – Set-Up : workshops

SET-UP – Ett projekt och undersökande av koreografi, dans och kollektivt skapande genom kropp, rum, objekt, ljud.

Detta performanceprojekt har samlat en bred grupp utövande konstnärer kring idén att ska- pa något gemensamt och dela med sig av sina erfarenheter. Meningen med konstprojektet är att främja integrationen av konst i samhället, där alla får äga konsten, alla får skapa konsten, alla får se och ta del av konsten.

Bakom projektet står de medverkande deltagarna och Rachel Tess, Uli Ruchlinski, Elise Brewer, Nellie Björklund, Axel Berger, Anna Paulnitz och Faryad Mortazavi.

Föreställning/Utställning av SET-UP:
Torsdag: 24 september kl 18.00-21.00
Fredag: 25 september kl 12.00-14.00
(Även öppen repetition: Onsdag 23/9: 18-21)

Du vet vad som gäller;
– Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
– Hosta och nys i armvecket- Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
– Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.