Helt Queer – Hela tiden – Malmös första HBTQ-bokhandel öppnar i Malmö

5 maj öppnar PAGE 28, Sveriges enda renodlade HBTQ-bokhandel som även blir Malmös första inne på Mitt Möllan. En liten bokhandel som även är en kulturscen där besökare kommer att kunna ta del av ett rikt och varierat kulturutbud, i framtiden i form av större och mindre evenemang, allt från intima poesiläsningar och filmvisningar till marknader och festivaler. 

– Det finns många platser som är queer på ”lån” och ofta på kvällen i miljöer med alkohol, det gör såklart att många inte kan eller vill mötas där. Vi har saknat ett ställe som är queer hela tiden berättar Lou Mattei, Ordförande PAGE 28.  
PAGE 28 är en ideell förening med fokus att lyfta HBTQ personer som skapar kultur, ofta med litterär inriktning men med utrymme att breddas vad gäller kulturella uttryck och former. Föreningen skapades 2019 och byggdes upp från grunden med tydlig målsättning att öppna bokhandel och kulturscen. 
–  I den queera historien finns en viktig tradition av HBTQ-bokhandlar. Det har varit en lång resa hit och vi är väldigt glada att vår dröm om ett queert andningshål för alla HBTQ-personer som älskar kultur håller på att slå in fortsätter Lou Mattei. 
PAGE 28 har just nu en GoFundMe kampanj igång för att dra in pengar till bokhandeln. Bokhandeln i sig har som syfte att vara helt utan vinst och bemanningen kommer enbart bestå av volontärer. Pengarna kommer gå oavkortat tillbaka in i föreningen för t.ex. hyra och inköp av böcker.

Öppet Öppnar: 5 maj på Mitt Möllan, Claesgatan 8 Sedan öppet onsdag – lördag kl. 11-17

‼️ Stöd Page 28 GoFundMe-kampanj HÄR‼️

Facebook

Instagram

Läs hela artikeln i Sydsvenskan – Dygnet Runt