Kaffemacken öppnar 27/11 med konstutställning Fam. Embäck

Kaffemacken tar fasta på konstens uppgift att aktivera och inspirera och kommer att kontinuerligt presentera konstnärers bilder på kaféväggarna under rubriken Konstivism.

Kaffemacken på Mitt Möllan startar upp under en tidsperiod när det blivit motsägelsefullt att umgås med vänner och bekanta på grund av Ccovid-19. Nödvändiga restriktioner till följd av pågående pandemi och öppnandet av Kaffemacken har sammanfallit av en slump. Men Kaffemacken tror på nödvändigheten av att träffas under vardagliga former trots att sociala möten under en tid kommer att framstå som onormala.

På Kaffemacken serveras – under säkra former – handbryggt kaffe av hög kvalitet från Honduras; juste odlat utan gifter; och goda tilltugg.

Vi är noga med och tar hänsyn till kundernas och besökarnas säkerhet.

Utställning på Kaffemacken 27 november 2020 – 30 januari 2021 med Familjen Embäck.

Träffa konstnärerna! Marianne, Nan och Lars Embäck är på plats fredag 27/11 kl. 17 – 20 och lördag 28/11 kl. 14 – 16.

Marianne Andersson Embäck bor och har ateljé i Malmö och arbetar med måleri och teckning. Hon är född i Sävedalen 1956 och flyttade till Malmö 1982 för att utbilda sig på Malmö Konstskola Forum. Mariannes bildskapande påminner om poetens arbete med text. Hon använder associativa förskjutningar av betydelser. En never ending story där förflutenhet och nutid rör sig in och ut ur berättelsen. Ikonografin i hennes bilder handlar om en egen position, en försonande utgångspunkt för det egna varat och för motsättningar som uppstår i livet.

Nan Embäck är född i Malmö 1995. Hon har utbildat sig på Munka Konstskola,
Bergens Konsthögskola, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Nan arbetar med porträtt av sin omgivning där färgen ofta är ett bärande element. Våren 2019 tog hon sin kandidatexamen från konsthögskolan i Bergen och sedan dess har hon bott och verkat i Malmö. Nan jobbar med måleri och keramik.

Lars Embäck är född i Göteborg 1955 och bor i Malmö sedan 1982 då han flyttade hit för att studera på Malmö Konstskola Forum. Han är aktuell med en nyutgiven bok på bokförlaget Spleen Nordic Family Life, The Artists Hidden Secrets som också finns till försäljning på kafét. En motivisk utgångspunkt för boken såväl som för hans konstnärskap är barndom i storstadsförort i en dysfunktionell familj under svenskt 50‐, 60‐tal och 70‐tal. Lars arbetar med text, teckning, installation och film.


Kaffemacken öppnar fredag 27/11 kl 17-21, sedan öppet fram till jul ons-sön 12-16. 


Mer om Kaffemacken – För den goda smaken och den goda saken

Passionerade mor och son-teamet Runa och Thor öppnar Kaffemacken – ett ställe för kaffe och konstivism på Mitt Möllan. Kaffemacken kommer nörda ner sig i olika exceptionella kaffesorter, direktimporterade från sina många vänner i Honduras, främst i regionen La Paz. Allt kaffe kommer att bryggas omtänksamt för hand med Hario V60 för att få fram den bästa smaken.

Ingen mjölk, inget socker, bara gott kaffe. Ambitionen är att servera Malmös bästa kaffe med bönor som alltid är ekologiska och av högsta kvalitet, bara ett fåtal säckar finns av varje sort. 

Foto: Av konstnären
På grenen, målning av Marianne Andersson Embäck