Kaffemacken öppnar på Mitt Möllan – För den goda smaken och den goda saken!

Passionerade mor och son-teamet Runa och Thor öppnar Kaffemacken – ett ställe för kaffe och konstivism på Mitt Möllan. Kaffemacken kommer nörda ner sig i olika exceptionella kaffesorter, direktimporterade från sina många vänner i Honduras, främst i regionen La Paz. Allt kaffe kommer att bryggas omtänksamt för hand med Hario V60 för att få fram den bästa smaken. Ingen mjölk, inget socker, bara gott kaffe. Ambitionen är att servera Malmös bästa kaffe med bönor som alltid är ekologiska och av högsta kvalitet, bara ett fåtal säckar finns av varje sort. 

Runa och Thor är kreativa aktivister som under flera år ordnat ReThink-festivaler för slow mode- och matkultur runt om i världen. I år kände dessa världsmedborgare att de ville öppna ett permanent ställe och då blev det naturligt med Malmö och Mitt Möllan med sitt community av likasinnade. 
Varje år jobbar Runa och Thor på en skola som drivs av kaffekooperativet COMSA i Honduras. En av lärarna på skolan Douglas odlar tillsammans med sin bror Gerardo det prisvinnande kaffe som Runa och Thor nu har möjlighet att importera direkt till Sverige där det rostas av kaffeveteranerna Gringo Nordic i Göteborg. Det är första gången någon aktör i Europa har brödernas kaffe som single origin. 

Kaffemacken utmanar även sopberget genom att främja återanvändning och minimera slängandet. Önskan är att kaffet njuts på plats ”No-To-Go”, men man kan ta med egen kopp eller låna från koppbiblioteket ifall man vill ta med sig kaffet. 

Under taket finns också projektet Tankar som fortsätter i samma anda som ReThink-festivalen med konstivism. Konstivism är en sammanslagning av orden konst och aktivism. I och runt lokalen kommer Team Kaffemacken med vänner att arrangera festivaler, workshop, utställningar, samtal, musik, film, happenings och mer. 

Publik öppning sker fredag 27 november i samband med skylthelg på Mitt Möllan med pop-up i huset under oktober och november. 


kaffemacken.org
Instagram @kaffemacken


Kontakt Runa och Thor Juhanisdotter: kick@kaffemacken.org