Malmö Gatmat #1 / 8-9 juni / Claesgatan

Lördag och söndag 8-9 juni är det dags för premiär av Malmö Gatmat på Claesgatan i Malmö. Juni blir det första tillfället men matfesten återkommer till kvarteret flera gånger under sommaren. Malmö Gatmat vill skapa plats för människor att mötas, äta, se och lukta på nya saker och för att hänga med sina barn, familj eller med vänner.

En av arrangörerna Hannes Kindeberg driver till vardags foodtrucken Fisky Business som nyligen fick MSCs utmärkelse ”Årets Eldsjäl” då deras foodtruck är den första i sitt slag som blivit MSC-certifierad i Sverige. Fisky Business sökte sig till Mitt Möllan och Claesgatan med en idé om en plats där gatumatens själ kunde ta mer plats.

Malmö Gatmat fokuserar på att komma tillbaka till rötterna. Inga foodtrucks och endast hjärta och genuina rätter. Evenemanget kommer att bjuda på godsaker från olika typer av aktörer; Gamla i gemet med nya tricks och inspirerande nya bekantskaper. Långväga gäster och stjärnor från kvarteret. Några exempel på saker som besökarna kommer att kunna smaka på är Holländska poffertjes, somaliska sambusas, Mexikanskt från Köpenhamn och premiär vid grillen för kramade Two Forks. Listan kommer att utvecklas kommande veckorna inför evenemanget, läs mer på Facebookeventet.

Även favoriter från Mitt Möllan kommer att flytta ut under helgen och visa nya rätter och skills i samband med Malmö Gatmat, t.ex. LoCalis specialkorvar och nyheter med inspiration från tiden på amerikanska västkusten och Sandwichs version av pintxos.

Malmö Gatmat är ett fantastisk tillskott till sommaren på Claesgatan och de fantastiska matmakare som redan finns i kvarteret. Det kommer att finnas gott om plats att hänga, smaka på nya saker, umgås och lyssna på musik under helgen. Vi hoppas kunna arrangera den här typen av temadagar fram till hösten och de kommande somrarna här på Claesgatan.

Om arrangörerna: 

Evenemanget arrangeras av Malmö Gatmat som är ett samarbete mellan Fisky Business, Mitt Möllan och arrangörsenheten på Malmö Stad med syftet att etablera ett återkommande matevenemang på Möllevången. Malmö Gatmat är en aktivering av sommargatan Claesgatan.

Sommargatan på Claesgatan sker i samarbete mellan Malmö stad, Stena Fastigheter, Mitt Möllan och det lokala näringslivet samt de boende i kvarteret. Gallerian Mitt Möllan är en levande mötesplats mitt i hjärtat av Möllevången. Alternativa butiker, fantastisk mat och härlig stämning. Ibland besök, konst, mat och musik.

Länkar och mer info
Malmö Gatmat – festival på Claesgatan #1 – Juni:
lör – sön 8-9 juni, kl. 11:00 – 20:00

Facebookevent

Instagram

 

Frågor? info@mittmollan.se