BAMBAM – afrobeats, reggae & beyond – Mitt Möllan AW 10 maj

BAMBAM – Under våren och sommaren kommer legendariska klubbkonceptet BAMBAM göra nedtag lite här och var varför det känns som en helt perfekt start genom att softa igång basarna redan nu på fredag på Mitt Möllans omtalade AW. Afrobeats, reggae & beyond.

För musikvalet denna kväll står Dj Cuervo (Calypso)
Dj Cuervo & Palle Tenfalk (Stora Trumman, Coco).

Cuervo är en av Malmös få heltids-djs. Han lever på sitt jobb genom att vara resident på klubbar som Calypso på Babel. Han är född i Chile men bodde 10 år i Sao Paolo, Brasilien där han hade en hyfsat ball karriär som rappare innan han slog sig ner i Malmö.

BAMBAM började som en liveklubb på Inkonst för en massa år sen då bl.a giganter som Horace Andy, David Rodigan, Mad Professor, Mr. Vegas, Jah Shaka, Ekk A Mouse gästade. Med tiden utvecklades konceptet till BAMBAM EXILE SOUND – ett turnerande soundsystem med den sydafrikanska artisten Zoro på micken och Palle Tenfalk bakom skivspelarna. Spelningarna på Gagnef, Stengade och Dub Club Berlin är idag smått legendariska. Nu har Palle gått och förälskat sig i öst-Afrika. Han har hunnit med hela fem resor till regionen på bara ett halvår och med sig bagaget hem har han förutom feta minnen från klubbgig och jams och en massa gryma låtar också sitt nya musikprojekt Golden Matrix som bl.a består av fyra fräsiga sångare från Dar es-Salaam. Singel och och musikvideo släpps inom kort. Låten heter ”Vibe” och är producerad av en av east Africas mest hyllade producenter Kimambo. Videon är regisserad av Lucca Swahili – även han en välkänd aktör på den östafrikanska marknaden. Självklart blir det smyglyssning under kvällen.

Följ med på resan här / Instagram

Facebookevent