Queer kortfilm på Kortfilmsdagen 21/12

På årets kortaste dag visar PAGE 28 queer kortfilm på Mitt Möllan! Välkommen från kl 18.00. Första filmen börjar 18.30. Vi bjuder på snacks! Det går ej att boka plats utan det är först till kvarn som gäller. Valfritt inträde!

18.30-19.05


Bad Lesbian
Regi: Simone Norberg
2021 / 14 min
Mitt i en break-up-dimma får vi följa med sjuttonåriga Alexandra under ett avgörande sista dygn i relationen med flickvännen Sally. Det oväntade mötet med Dimitri har dock satt saker ur spel och fokus flyttas istället till den nya killen.

Mansa: An Ode to Self Exploration
Regi: Sofia Aedo Zahou
2020 / 5 min
En ung man arbetar i sin pappas butik när han möter någon, som i ett ögonblick vidgar hans perspektiv av sig själv och vem han kan vara. Mansa: An ode to self exploration är en kärleksförklaring till de olika identiteter och nyanser som existerar bland oss. En kort dansfilm byggd kring låten ”Mussulo” av artisten Mansa.

Nattåget
Regi: Jerry Carlsson
2020 / 15 min
18-åriga Oskar tar nattåget hem från Stockholm till Älvsbyn efter en arbetsintervju. På tåget ser han Ahmad och får ögonkontakt. För första gången möter Oskar samma längtan och attraktion som han själv känner.


19.15-19.45


Min homosyster
Regi: Lia Hietala
2017 /15 min
Majken har vetat att hon är homosexuell sen hon var sju år och Gabbi insåg nyligen att hon också gillar tjejer. Men hur ligger det egentligen till med Gabbis 10 åriga lillasyster Cleo, vem är hon egentligen kär i? Är det en tjej eller är det en kille? Cleo följer med Gabbi till flickvännen Majkens sommarhus. På en bilresa norrut uppstår en tyst kamp mellan dom äldre förebilderna, vem ska vinna Cleos förtroende?

Fuck You
Regi: Anette Sidor
2018 /15 min
Alice är tillsammans med den populära killen Johannes, men hon får inte plats att vara sig själv. Under en utekväll med sitt kompisgäng stjäl Alice en strap-on från en sexbutik och utmanar Johannes tankar om tjejer. Alla tycker att Alice går för långt, men Alice faller inte för grupptrycket som hon brukar. Johannes blir nyfiken på Alice nya sida och tillsammans upptäcker de något nytt om sig själva.

20.00-20.45

Topp 3
Regi: Sofie Edvardsson
År: 2019
Längd: 44 min
Topp 3 är en animerad romantisk komedi om kärlek, listor och att lista ut vad som är viktigt för en. Anton faller handlöst för David, men tvingas inse att hans drömmar om framtiden står i kollisionskurs med Davids drömmar.
Kortfilmsdagen på PAGE 28 genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet, Folkets Bio och Malmö stad.

FACEBOOKEVENT