Rapsfield inleder samarbete med Hjälp en hemlös

Skejt- och vintagebutiken Rapsfield på Mitt Möllan har inlett ett samarbete med Malmöprojektet Hjälp en hemlös. Hjälpenhemlös.se tar hjälp från lokalt företagande och privatsektorn för att samla in olika typer av kläder och annat som sedan når hemlösa och behövande runt om i Malmö via en cykel.

Dubbla världsmästaren Oski och hans bästa vän, vintageexperten Anton Fernberg startade butik tillsammans i oktober 2021 och har hela tiden tänk på Rapsfield som mer än en plats där det säljs skateprylar och vintagekläder. 


– Det känns lite som en självklarhet för oss att göra det här. Det finns folk som behöver kläder och inte har råd att köpa det och vi är i en position där vi kan göra en insats för dom. Det känns bra att kunna hjälpa människor som behöver det och vi hoppas på att kunna ha möjligheten att fortsätta med det i framtiden säger Oski i en kommentar. 
Den typ av plagg som Rapsfield lägger undan ska självklart vara hela och rena och är ofta varma, det kan t.ex. handla om fleece eller vadderad flanell. Med jämna mellanrum kommer Johannes eller någon av projektet volontärer förbi med cykel och hämtar upp kläderna och tar dem vidare in i kedjan där de till slut hamnar hos en hemlös eller utsatt person i Malmö. 


– Vi handlar med vintage och får en in många högkvalitativa plagg som är både snygga och varma men inte ligger i linje med Rapsfields profil. I och med vårt samarbete med Hjälp en hemlös får vi möjligheten att på ett solidariskt och miljövänligt sätt låta plaggen få nytt liv för någon annan, berättar Anton på Rapsfield

Hjälpenhemlös.se är en kanal som hanterar olika typer av resurser från både privat och företagssektorn i Malmö. Därefter distribueras resurserna ut till de individer som behöver den typen av stöd.

Hemlöshet kan hända vem som helst

– Hemlöshet kan hända vem som helst och det finns ett stort behov i Malmö, speciellt när det är kallt ute. Samtidigt som man vill vara varm så vill man se presentabel ut, ett samarbete som det med Rapsfield är perfekt för oss och gör verkligen skillnad berättar VD och initiativtagaren Johannes Bathily från Hjälp en hemlös. 

Läs mer om projektet och hur du själv kan hjälpa till på hjälpenhemlös.se

Mer om personerna bakom Rapsfield
Oski, Oskar Rozenberg Hallberg: Från Malmö, dubbel världsmästare som även medverkat under OS i Tokyo 2020. 
Anton Fernberg: Från Malmö, entreprenör och skateare med passion för kläder och vintagemode
Rapsfield.com

Johannes Bathily: VD och initiativtagare Hjälp en hemlös 
hjälpenhemlös.se