Teater InterAkt är nu igång med det internationella performancekonstverket Händelser vid Havet!

Med stöd från European cultural foundation, Allmänna Arvsfonden och ABF Malmö ska Teater InterAkt skapa communityscenkonst om Malmö som hamnstad och gränsstad. Tillsammans med nyanlända och malmöiter som lever nära havet fångar vi upp och gestaltar berättelsen om vår stad igår, idag och imorgon. Händelser vid havet är konst som öppnar upp för möten, förståelse och kärlek till Malmö.
Händelser vid havet Del 1 – En sjömansvisa av världsseglare med Malmö som hemmahamn handlar om inre och yttre resor till, från och i Malmö. Verket skapas av nyanlända i samarbete med scenograf, digital konstnär, ljudkonstnär, scenkonstnär, röstpedagog och dramatiker. I scenkonstverket samarbetar deltagare från 7 länder. Händelser vid havet del 1 visas på Malmöfestivalen den 14 och 15 augusti. Redan den 10 augusti bjuder vi in till en öppen repetition där ni har möjlighet att intervjua deltagare och konstnärer! Kontakta producent Henrietta för mer information eller för att boka intervjuer vid annan tidpunkt. 

I höst fortsätter resan mot Händelser vid havet Del 2. Scenkonstverkets andra del blir än större och har premiär i maj 2018. Det uppförs med stöd från Malmö Stad och Region Skåne och en ansökningsprocess för nationellt stöd väntar dessutom. För Teater InterAkts konstnärliga ledare Nina Norén och Sara Larsdotter är det viktigt att få arbeta med hemmaplanen i fokus. 
– Efter en lång period av nätverkande och internationella samarbeten kan vi nu äntligen låta våra erfarenheter och kunskaper av communityteater blomma ut i vår hemstad. Vi ser fram emot omvälvande möten och nya perspektiv och bilder av vårt Malmö och dom som bor här.

Läs bifogat brev och följ gärna projektet på vår hemsida. Jag hoppas att vi ses i veckan!

Läs mer om projektet

Läs mer om Teater Interakt