Bära barn – introduktion till ergonomiskt och säkert bärande

Bebisar vill ofta vara nära. Att bära sitt barn har många fördelar, både för barn och förälder. Det kan till exempel främja anknytning och kommunikation, göra barnet lugnare samt lindra kvällsoro. Att använda en bärsjal eller bärsele kan underlätta för dig att tillgodose bebisens närhetsbehov samtidigt som du får händerna fria till annat, ger dig avlastning samt en ergonomisk, bekväm och säker position för barnet (och för dig). Det går dessutom utmärkt att amma eller flaskmata medan du bär ditt barn i sjal eller sele.

Välkommen till denna introduktion till bärande av barn.

Jag berättar om fördelar med att bära sitt barn nära, samt ger en demonstration av olika typer av bärdon såsom trikåsjal, vävd sjal samt bärsele. Vi uppehåller oss lite extra vid elastiska bärsjalar (trikåsjalar) vilket är den typ av bärdon många väljer för den allra första tiden. Du får möjlighet att klämma och känna och även prova på i mån av tid.

Du får lära dig vad som kännetecknar ett ergonomiskt och säkert bärande samt verktyg för att själv känna dig trygg i att kunna avgöra att du bär säkert.

Efter den första timmens föreläsning och workshop öppnas lokalen upp för allmänheten och det blir Invigning av sjaloteket Bärbart samt mingel.

 Praktiskt:

Det går bra att ha med sig barn men det är inget måste för att kunna prova bärdon eftersom det finns demonstrationsdockor på plats. Alltså ett ypperligt tillfälle för dig som fortfarande har bebis i (din eller partners) mage!
Kostnaden 100 kr betalas i förväg via swish. Jag kontaktar anmälda deltagare via messenger för betalningsuppgifter.
Om du vill prova bärdon, tänk på att vara försiktig med parfymerade produkter då dofter lätt sätter sig i tyget.

Eventet sker i samarbete med second handbutiken Kiddo Malmö.

Om bärbart:

Bärbart är Maria Luckman – certfierad bärabarncoach och sjalotek. Jag är utbildad av Slingababy UK i att bära barn.

Om Kiddo

Kiddo Malmö är en ny second hand-butik för barn 0-6 år med utvalt sortiment i fint skick. Vi vill göra det enkelt att handla hållbart och roligt att köpa second hand! Här kan du både göra riktiga fynd och lämna in till försäljning – cirkeln är sluten! Läs mer på www.kiddo-malmo.se