Beyond Retro Outlet

En snygg garderob ska inte behöva belasta miljön. Beyond Retro handplockar fantastiska second hand- och vintage-kläder i USA och Kanada. Malmöbutiken är en av åtta Beyond Retro-butiker i Sverige och fungerar som en outlet för de andra butikerna. Här finns definitivt något för alla!

Berätta gärna om er butik och ert koncept som ni har här på Mitt Möllan!
– Beyond Retro är en second hand-butik där vi köper stora containrar från mestadels USA och Kanada. De kommer till våra lager och där finns folk som handplockar allt.  Därefter kommer det ut till butikerna där allt är ute på golvet hos fullprisbutikerna. Det som inte säljs kommer det hit och då sänker vi priserna mellan 30-50 procent, berättar butikschefen Linn Rasmusson.

Vad är er grundtanke?

– Att mode ska kunna vara hållbart och snyggt på samma gång. Klädindustrins negativa miljöpåverkan är enorm, och vi på Beyond Retro vill minska den så mycket vi bara kan. Vi tror att vi kan uppnå det genom att uppmuntra till återanvändning och återvinning.

Vad är det roligaste ni har varit med om på den här resan?

– Det är jul- och vårmarknaderna för att det alltid är så mycket folk och god stämning! Även after work-eventen som anordnades här tidigare var riktigt bra, hoppas snart igen. Det är alltid mycket folk som gör roliga grejer och stort fokus på det lokala. Superkul!

 

Vilka fördelar finns med att vara på Mitt Möllan och Möllevången?

– Det är en perfekt plats för oss att komma nära våra kunder. Många i Malmö är intresserade av både mode och hållbarhet, och vi ser Mitt Möllan som en plats där vi kan nå dessa människor. Dessutom innebär det att vi får vara grannar med många andra med stort hållbarhetsintresse. Mitt Möllan är den perfekta platsen för oss i Malmö helt enkelt avslutar butikschef Linn Rasmusson.

 

Instagram